tiistai 28. maaliskuuta 2017

Takka

Talopakettiimme kuuluu takkapaketti, mutta se on hyvin riisuttu malli (pieni ja pitää huonosti lämpöä). Joten ehdottomasti otamme sen pois paketistamme ja hommamme itse uuden.

Olemme muutaman päivän ajan kierrelleet eri takkavalmistajien luona. Hieman on alkanut muodostua mielikuva siitä mitä tarvitsemme ja mitä emme tarvitse.

Tila mihin takka tulee on noin 60 neliötä avonaista tilaa ja hieman normaalia korkeampaa (vino katto). Tietty jos makkarien ovet avataan, niin kokonaispinta-ala on jo n. 120 neliötä.



Lämmitysjärjestelmänä meillä on maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Joten tarkoituksena on saada rauhallisesti lämpiävä ja rauhallisesti lämpöä jakava takka, jotta maalämpö pysyisi takkalämmityksen mukana eikä tulisi suuria lämpötilanheittoja. Tässä varaava takka olisi hyvä. Toisaalta taas takka olisi tunnelmallinen sisustuselementti kotona jota olisi kiva poltella usein iltaisin. Varaavaa ei vain käsittääkseni oikein kannata polttaa "huvikseen".

Takan ulkonäkö tuntuu olevan jo aika selvä. Tietenkin tunnelitakka, niin saa olohuoneen sekä ruokailutilan puolella nauttia takkatulen loimusta. Valkoinen iso laattapinta, teräksen värinen hormi sekä luukut ja lattiasuoja joko ohut lasi tai teräs/valkoinen metallilevy. Korvausilma olisi tarkoitus tuoda takan alta ettei kylmä ilma ole missään vaiheessa huoneilmassa, joten takan pitäisi soveltua siihen.

Tässä näitä malleja, joista olemme kysyneet tarjouksia. Kuvat eivät vastaa täysin pyydettyä malliamme, joka on kaikissa suurin piirtein sama.

Uunisepät Riekko (oliviinikivitakka)


Tiileri Sofia Trend (tiilitakka)


Linnatuli Tulia 100 (tiilitakka)

Tulikivi Kalla (oliviinikivitakka)

Näistä yksi on se meidän takka. Päätöstä ei ole vielä tehty. Tarjoukset olemme saaneet nyt kahdesta ja lähipäivinä tulee tarjoukset kahdesta muustakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti