tiistai 15. elokuuta 2017

Valkoisellako väliä?

Sillä on väliä miltä talosi näyttää. Se antaa ensivaikutelman kylään tuleville ja ohittaville, se on ilo silmällesi aina kun saavut töistä kotiin ja sen tulisi myös ylläpitää naapurisopua :D

Meillä on rakennustapaohjeessa, että talon tulisi olla vaalea. Hauska huomata, että naapuri juuri laudoittaa omaansa tyylikkään mustaksi, jossa lämpökäsiteltyä puuta tehosteena! Upean näköinen! Kyllä kunnalla luki myös, että pitäisi olla harja- tai pulpettikatto, mutta lähinaapureilla on 2 murrettua harjaa ja 1 aumakatto. Täällä on ihanan joustava ja rento kunta!

Itse olen nyt päätynyt ajatuksissani valkoiseen taloon mustilla tehosteilla. Mutta mikä valkoinen ja mikä musta? Meillä on nyt testissä ollut Vinhaan sekoitettuna Tikkurilan valkoinen ja Paperi. Samoja monet käyttävät sisäväreinä. Ikkunat ovat valkoiset (tehdasvalkoinen kellertää kovin). Harmi että tajusin liian myöhään, että esim. musta olisi ollut parempi väri ikkunoissa tai sitten pyytää erikseen ihan oikeaa valkoista sävyä.

Kumpi näyttää paremmalta valkoiselta meidän seiniin? Itse kyllä mietin sitäkin, että vedänkö sittenkin jonkun selvemmän värin oikein...? Vaikka jonkun kelonharmaan mustan kaveriksi..

Kolme ylintä Tikkurilan valkoinen, kolme alempaa Paperi

Eteläsivulla kolme ylintä Tikkurilan valkoinen ja kolme alempaa Paperi

Ylempi Tikkurilan valkoinen ja alempi Paperi. Vieressä musta (musta vedetty vaan kertaalleen).

Valkoista vähän kauempaa. 

Mustan sävynä kokeilimme 564X ja se näyttää tosi hyvältä!

3 kommenttia:

  1. Jotenkin tuo ylempi Valkoinen näyttäisi ainakin valokuvassa sointuvan ikkunoihin paremmin? Vaikka tuo Paperi sen rinnalla valkoisempi on, niin varmasti mustan rinnalla ja koko talo maalattuna tuo Valkoinenkin on oikein valkoinen. Itsekin sitä sisäseiniin mietin Paperin sijaan.
    Tai vetäisette kuule koko talon tuolla mustalla 😁

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä kuin Pia: Tikkurilan valkoinen sopii tosi hyvin. Paperi-sävy käy sisätiloihin erinomaisesti, mutta ulkona luonnonvalossa se ei näytä kuvien perusteella niin kivalta. Kummastakin tulee silti varmasti hieno:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos mielipiteistä! Kyllä me näillä näkymin päädytään tohon Tikkurilan valkoiseen. Se sointuu paremmin noihin ikkunoihin. Naapurin rouvan kanssa katseltiin näitä maaliläiskiä vähän joka puolelta ja taidettiin kumpikin päätyä Tikkurilan valkoiseen :D

    Ja ai, että mä rakastaisin täysin mustaa taloa! Mutta mies ei tykkää yhtään. Hyvä, että saan ees noi tehosteet mustalla ;)

    Meille tulee sama ongelma eteen tuosta, että kumpi valkoinen sopii sisäseiniin sitten paremmin. Haluaisin paperin, mutta meillä on ne ovet tehdasvalkoiset. Äh! Katkaisijat on kylläkin puhtaan valkoiset Impressivot.

    VastaaPoista