keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Seinien tasoitus - itse vai ammattilaiselle?

Olemme tässä kesän ja syksyn mittaan muutaman kerran vaihtaneet mielipidettä seinien ja kattojen tasoituksesta. Että tehdäänkö itse vai teetetäänkö muilla.

Työ on mitä ilmeisimmin hyvin vaativaa - ajallisesti ja taidollisesti. Ja seinäpintojen tulisi kyllä olla kunnossa, kun niitä sitten katsellaan koko talon eliniän ajan. Mies on hyvin tarkka ja hitusen perfektionisti. Joten häntä ihan varmasti lievästi sanoen harmittaisi, jos pinnoissa ilmenisikin ongelmia.

Meillä on tarkoitus tasoittaa ja pohjamaalata 3 makuuhuonetta (seinät ja katot). Sekä saunatuvan seinät ja olo-keittiön seinät. Niiden kattoja ei tarvitse käsitellä, kun niihin tulee paneelit/rimat. Ja tietty märkiin tiloihin tulee laatat sekä puukatto, joten niitäkään ei tarvitse käsitellä.

Mites teillä muilla? Oletteko rohkeasti ryhtyneet itse puuhaan? Vai luovuttaneet suosiolla työn ammattilaiselle?

Hintaa olemme kyselleet muutamilta ammattilaisilta ja se hintahaitari on aikamoinen! Ja ilman suosituksia on vaikea valita sellaista tekijää.

Sähköjohtoja ja ilmanvaihtoputkia


Talolla on tällä viikolla taukoviikko Kastellilta. Eli työt seisovat. Miten ärsyttävää ja ahdistavaa?!! No ei vaan voi mitään. Tekijät tulevat heti kun pääsevät muilta työmailta. Sisäseinien laittoa siis seuraavaksi, saunatuvan kosteiden tilojen muuraus ja IV-putkien vetoa vielä. Parin viikon rutistus ilmeisesti?

Saunatuvan sähkö ja iv

Sähkömiehet olivat myös tehneet keittiökaapistoja varten reikiä kipsilevyyn. Mutta ne on nyt väärässä paikassa. Miten vaikea on sitä piirustusta oikein katsoa?! Ihan pikkusen mua alkoi jo ärsyttää. Meillä myös esim. jo tiedossa, että tulee Festivo (joka normaalia korkeampi), joten sen sähköistystä ei vaan voi tehdä normimittojen mukaan. Mittakuvissa se on oikein, mutta meillä seinässä väärin. Aamiaiskaapin kytkin myös väärässä paikassa. Noh, saavat korjailla näitä nyt sitten.

Pakko kehua, että on tuo oma mies kyllä aika taitava! Osaa katsoa näitä asioita, ottaa selvää eri vaiheista ja opettelee kokoajan (ok, onhan se insinööri ammatiltaan, joten hänellä on luontainen taipumus olla kiinnostunut kaikesta tämmöisestä)! Pystytään kokoajan antamaan fiksua palautetta Kastellille päin reaaliajassa. Kun näitä virheitä/puutoksia/muutoksia tulee kuitenkin ilmi aina välillä.

Meidän oma moka esim. oli, että yleisvessan lavuaaripuolella jätettiin vähän liian vähän seinätilaa, joten joudutaan nyt supistamaan meidän lavuaarivalintoja vähemmän syviksi.


10 kommenttia:

  1. Joo, se on yllättävän vaikeaa lukea työmaalla niitä piirustuksia oikein. :-) Tarkkana saa olla ja siltikin ilmaantuu viemärin tarkistusluukkuja ja iv-koneen antureita yllättäviin paikkoihin. Jotain pistorasioitakin on väärällä korkeudella vaikka aivan varmasti kävin laittamassa senttimetrilukemat viereen! (koolauksilla saattoi olla vaikutusta tähän kyllä). Osan pystyi muuttamaan ja osa piti kiltisti hyväksyä... argh. Pikkujuttuja, mutta jos on perfektionismiin taipuvainen kuten minä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi! Ei mitenkään kivaa tuollainen - varsinkaan perfektionisteille! Ymmärrän hyvin ;) Meidän täytyy nyt vaan olla tosi tarkkana. Onneksi on tuo perfektionisti miehenä niin se kyllä tarkastaa ihan kaiken talolla.

      Poista
  2. Tasoituksesta, siitä on itsellä riittävästi kokemusta, joten on helppo päätös jättää ammattilaisille 😉 Autotallin ja varaston pinnat tasoitellaan ja maalataan kuitenkin itse, kun ovat toissijaisia tiloja. Tsemppiä pintaprojektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mekin ollaan vähän nyt päädytty - taas! Ja kun halutaan muuttaa mahdollisimman pian sisään, niin ei me voida viikkokaupalla seiniä tasoitella ja korjailla! Joka kuukausi lisää muuttoon maksaa meille vuokrassa melkein 1000 e. Se vaikuttaa paljon!

      Poista
  3. Kiitos mukavista lukuhetkistä blogisi parissa! Meillä rakennusprojekti alkamassa ja blogi heräilee myös henkiin pikkuhiljaa :)

    http://unelmista-toteutukseen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin blogiasi äsken! Tsemppiä päätöksentekoon ja rakennushommiin! Siitä se alkaa! :)

      Poista
  4. Me tasoitettiin itse. Tai minä tasoitin :D En ole koskaan aiemmin tuota hommaa tehnyt, mutta nopeasti sen tämmöinen suurpiirteinen ihminen kuitenkin oppi. Se oli ihan mukavaakin vaikka kaikki peloittelivat jotain ihan muuta! Menihän siinä aikaa (ehkä 1-1,5 kk ja tein siis sen ohella paljon muutakin) ja nuo vuokrakulut olivat muuten meilläkin eräänlaisena "kannattavuusmittarina". Meillä tosin oli halvempi raksa-ajan kämppä, laskimme että olisimme asuneet siinä puolisen vuotta sillä summalla, jonka olisimme laittaneet tasoitustöihin. Tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh mikä urakka kyllä! Ja tuo aika ei kyllä innosta yhtään. Mieluummin ammattimies tekemään niin saa nopeammin valmiiksi. Meillä on takaraja muutolle tammikuun lopulla. Silloin lapsilla alkaa päiväkoti uudessa kunnassa ja minä palaan takaisin töihin. Mutta kyllä se rahanmeno mietityttää kovastikin! :/

      Poista
  5. Minäkin suosittelisin ammattimiestä. Se on sitten myöhemmin inhottavaa jos esimerkiksi sisäkaton rappaukset alkavat murenemaan ja halkeilemaan. https://kodinplaza.fi/ sivuston ohjeiden mukaan tasoituksen uskaltaisi ehkä tehdä itse kipsilevypinnoille jos niiden päälle tulisi vain maalaus. Päätettiin lopulta jättää kaikki kirvesmiehelle. Maalauksessa oltiin kuitenkin apuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, mitä maksoi tasoitus per m2? Tai ilmeisesti teillä teki tasoituksen, pohjamaalauksen ja maalauksen mutta olitte apuna maalauksessa.

      Poista