tiistai 3. lokakuuta 2017

Terassin suunnittelua ja talokuulumisia

Näin syksyllä vielä ennen kuin pääsemme sisätöihin, niin sormemme syyhyävät tekemistä. Joten terassin teko on nyt alkamassa! Saadaan se mukavasti talveksi puskemaan suoloja pintaan ja voidaan sitten käsitellä keväällä lopulliseen kuosiinsa.

Mutta minkälainen siitä terassista oikein halutaan? Mitä muotoja? Mihin asti? Mitä toimintoja?

Seuraavassa miehen suunnittelukuva:

Terassin suunnitelma
Näin yksinkertaisesta ei-niin-tarkassa-mittakaavassa olevasta kuvasta on hyvä lähteä liikenteeseen. Terassille tulee kokoa noin 136 m2. Mutta tuo antaa ennemminkin vain raamit.

Seuraavaksi mies laski menekin terassin rungolle. Perustukseksi tulee ihan vaan betonilaattoja, joihin eristeitä ja sitten puupalkkeja. Terassin runko isketään talon perustuksiin kiinni jonkinlaisilla kiila-ankkureilla. Haponkestäviä kiila-ankkureita on tarjolla mutta rosterisetkin kelpaisi. Niitä ei vaan tunnu löytyvän mistään.

Terassin laudaksi valitsimme sileän vihreän painekyllästetyn lankun - 33 x 145 mm. Tulee jämerän näköinen terassi ja minusta isompi lauta on kaunis.

Kilpailutimme hintoja neljästä firmasta. Ja hinnat olivat n. 100 e sisällä toisistaan. Joten taisi olla valmiiksi hyvin kilpailutetut tuotteet. Emme tällä kertaa valinneet sitä halvinta, mutta lähimmän oman kunnan yrityksen. Palvelu on ollut loistavaa ja haluavat meille hyvin tasalaatuiset tuotteet, joten eivät lähetä eri eristä puuta. Saadaan ihan uunituoreet puut terassiamme varten. Ylihuomenna perjantaina terassitavarat saapuvat tontille!

Hintaa tuolle kokonaisuudelle tulee n. 3900 e.

Talokuulumiset

Talolla ei ole paljoa tapahtunut. Viime viikolla työt seisoivat työntekijöiden puutteen vuoksi. Eilen tiistaina saatiin taas yhtäkkiä iso kasa työntekijöitä paikan päälle tekemään taloa. Iv-ammattilaiset vetävät putkia ja ovat kenties tänään saaneet valmiiksi. Sitten päästäänkin lämmittämään taloakin! Saunarakennus onkin lämmennyt jo jonkin aikaa.

Lisäksi uusi sähkömies on tullut korjaamaan edellisten osaamattomuutta. Kastelli pahoitteli kovasti asiaa! Edelliset sähkömiehet suoraan sanottuna jättivät esim. tiivistämättä sähköjohdot, jotka vetivät suoraan ulkotilaan. Joten kylmää ilmaa puski sisälle kokoajan. Nämä oli piilotettu sähkökaapin taakse, mutta onneksi mies kyllä on tarkkana kaikesta! Lisäksi nyt pitäisi olla pistokkeita ja kytkimiä oikeissa paikoissa.

Käydään illalla talolla ja koitan muistaa ottaa kuvia tännekin!

Edit (pe). Kannettiinkin eilen kaikki harkot sisälle kuivumaan, joten ei ehditty ottamaan kuvia. Ei siellä kyllä mitään ihmeellistä ollut tapahtunutkaan. Nyt on sitten kädet ja vatsa kipeä! Tänään saapui terassin tavarat paikan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti