tiistai 12. syyskuuta 2017

Sisäseinien pystytys alkoi

Eilen alkoi sisäseinien teko. Sitten sähkömies vetää sähköt. Levytykset vielä viimeiseksi ja siinä alkaa olla jo "viittä vaille valmis Kastelli" :) Sitten onkin meidän vuoro alkaa töihin.

Nyt alkaa jo vähän hahmottua huoneiden koko. Olen tässä hieman kauhuissani katsonut, että eikö nuo huoneet tuon isompia ole. Että miten tuonne ikinä mahtuu meidän huonekalut ja tavarat?! Vaikka nyt on vain alapuut paikallaan, niin näin heti paremmin tilankäytön.

Meidän "tupakeittiötä"
 Emme olleet tajunneet pohjakuvasta, että toinen lastenhuone on nyt sitten korkealla ja vinolla katolla. Jotenkin meillä oli mielikuva, että siinä on alaslasku ja katto on tasainen kuten muissakin makkareissa. Kuvissa ei kuitenkaan lukenut alaslaskusta mitään ja toden totta siinä on korkea katto. Noh, täytyy sanoa, että ei haittaa yhtään tämmöinen yllätys! Pikkuneiti saa nyt sitten hieman ilmavamman huoneen itselleen.
Lastenhuone vinolla katolla
 Kodinhoitohuoneessa menee kalusteet hieman uudestaan, koska mitat eivät pidäkään paikkansa nyt sitten. Vessan vastainen seinä on hieman lyhempi mitä kalustemittakuvassa. Samoin radon-putket kulmassa vievätkin vähän enemmän tilaa, joten sieltäkin kaapisto lyhenee aavistuksen. Onneksi tuossa on kaapistoja tekevän firman kautta hyvinkin joustoa, niin ei tarvitse todennäköisesti muuttaa kuin alakulmakaappia lyhemmäksi.
Kodinhoitohuone

Vessa/suihku

Lastenhuone ja takana aikuisten makuuhuone

Odotusta

Työmiehiä haastatellessa he kertoivat, että kipsilevyjen täytyy antaa kuivua kunnolla ennen kuin voimme alkaa niitä tasoittaa ja käsitellä. Mutta se, että heidän mukaansa meidän täytyy odottaa pari kuukautta kuivumista tuntuu kyllä aivan älyttömän pitkältä ajalta. Koska KAIKKI sisätyöt sitten seisovat sen aikaa ennen kuin kipsilevyjä voidaan käsitellä. Meillä on siellä tietty sitten lämmöt päällä, tuulettimia puhaltamaan ulos ja kosteudenpoistajia keräämään myös kosteutta. Tuntuu nyt aika pahalta, kun oli oikeasti toiveissa vielä tänä vuonna päästä muuttamaan sisään.

9 kommenttia:

  1. Oletteko varmoja, etteivät asentajat puhuneet lattiavalun kuivumisesta? Siinä tuo kuivumisaika on varmasti paikallaan, mutta tuollaisesta kipsilevyjen kuivumisesta en ole koskaan kuullut. Teillä kipsilevyt eivät ole altistuneet betonivalun kosteudellekaan kun valu tehtiin jo ennen ulkoseinien kipsilevytyksiä. Kannattaa varmaan vielä tarkistaa ja pyytää tarkempia perusteluja (ja kertoa sitten meille muillekin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun ihan oikeasti puhuivat sisäseinien kipsilevyistä. Etteivät sit halkeile saumoistaan kun ne tasoittaa yms. Ne levyt ovat olleet kuukauden verran pihalla muoveissa pressun alla odottamassa. Mies pisti nyt meidän vastaavalle kyselyä asiasta.

      Tuntuu kyllä järjettömältä alkaa odotella pari kuukautta tekemättä mitään!!

      Ilmoitan mitä vastaava sanoo asiasta.

      Poista
    2. Sekin vielä, että betonikin kuivuu noin sentin per viikko... Mun logiikka ei nyt ymmärrä miten kipsilevyn kanssa menis niin kauan. En oo törmännyt missään tämmöiseen aiemmin.

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä todelta pitkältä ajalta? Täytyyhän niiden kipsilevyjen toki olla täysin kuivia, jotta Teille ei tule halkeamia seinään, mutta en myöskään ymmärrä miksi pitäisi odottaa kuivumista noin kauan kun eikös ne ole olleet lähes kuivia noin lähtökohtaisesti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin toi vaan kuulostaa niin oudolta! Kun mies tosiaan maanantaina kysyi heiltä, että koska voidaan aloitella seinien tasoitushommat, jotta tiedetään vähän koska olisi mahdollista saada tekijä paikalle.

      Ja ovat ne levyt tosiaan suojattu. Vaikkakin ulkona (on tuo ilmankosteus korkea näin syksyllä).

      Meidän vastaava on lomalla, joten vastausta vielä odotellaan.

      Poista
    2. Näin amatöörinä vaikea sen kummemmin ottaa kantaan, voin vain puhua meidän kokemuksista. Meillä kipsilevyt tulevat vasta siinä vaiheessa tontille, kun ne voi nostaa suoraan sisään, eli me emme säilytä niitä ulkotiloissa ollenkaan, sillä imeehän kipsilevy helposti sitä kosteutta itseensä. Muistaakseni meilläkin talotoimittajan puolesta kipsilevyt olisi tulleet aikaisemminkin, mutta emme suostuneet ottamaan niitä vastaan kun vasta niille on heti käyttöä.

      Poista
  3. No en kyllä ole asiantuntija ollenkaan mutta olisiko kyse siitä, että kipsilevyn pitää olla ollut yli 10 c asteen lämmössä ja alle 80 asteen suhteellisessa kosteudessa 2 vkoa ennen tasoitusta? Liittyy siis itse tasoitteeseen tuo vaatimus.
    Ja teillä on nyt kostea ilma valun jäljiltä? Onko teillä jo ihan talonlämmitys päällä, ei vaan puhaltimet? Mikä siellä on nyt ilmankosteus?
    Ymmärsin meidänkin vastaavalta että rakentamisessa tulee taukoa nyt loppuvuodesta kun odotellaan kosteuden haihtumista, jota siis kivitalossa varsinkin riittää. En kyllä epäile etteikö silloinkin jotain nakkia meille itselle napsuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti hänellä oli jokin tällainen ajatus taustalla. Mutta silti tuntuu kovin liioittelulta tuo. Että sitten kun luovuttavat tän meille, niin pitäisi vielä 2 kk odottaa. Kun kolmasosa talosta on jo kuitenkin saanut kipsilevyseinät paikoilleen. Lokakuun lopulla luovuttavat meille ja siitä sit vielä 2 kk... Ja ihan kuivia noi näyttäisivät olevan, eivät oo vettyneet mitenkään. Lattialämmitys ei oo vielä päällä, kun maalämpöä ei ole kytketty. Ilmankosteutta ei oo mitattu erikseen.

      Ilma ei oo sisällä enää kostea valun jäljiltä. Kosteus ei kerry seinäpinnoille/ikkunoihin. Tietty betoni on vielä kosteaa sisältä, kun siitä on vasta 2 viikkoa kun se on valettu. Mutta senkin pitäisi olla kokonaisuudessaan kuiva 8-12 viikossa jotta pääsee laatoittamaan. Sitä sitten tietty mittaillaan ensin onko kuiva vai ei.

      Tänään oli pojalla jalkapalloharjoitukset ja juttelin yhden kirvesmies-iskän kanssa noista levyistä. Hän sanoi, että kyllä ne yleensä kuivuu sitä mukaa kun niitä on ehtinyt asentaa. Että ei nyt todellakaan tarvitse odotella kuukausikaupalla tai edes viikkokaupalla.

      Poista
    2. Niin eihän muuttovalmiita taloja tekevät yrityksetkään sais taloja puolessa vuodessa jos aina levytyksen jälkeen tulis viikkojen tai kuukausien tauko. Oon sitä mieltä, että höpöjä ovat teille puhuneet :)

      Poista