lauantai 23. syyskuuta 2017

Ulkovalot ja sisäpintamietintää

Ostin tänään vähän ex tempore -meiningillä ulkovalot seiniin: Nordlux Canto Maxi -valaisimet. Tuli erittäin hyvä tarjous ja valaisimille jäi hintaa n. 35 e /kpl. Otettiin Kastellin paketista monet valaisimet pois, kun ei vaan ollut sopivia tarjolla. Nämä on meistä kauniit, selkeät ja laadukkaan oloiset. Ei mitään liikaa tai liian vähän. Pitäisi löytää jotkin ihanat pihavalopylväät istutusalueille. Mutta toisaalta, ei meillä ole vielä istutusalueitakaan tehtynä. Joten ei kiirettä. Terassiin tulee lisäksi lautoihin upotuksia ja kallio aiotaan myös valaista alapuolelta.

Musta mustalle seinälle.

Valkoinen valkoiselle seinälle.

Valokeiloja voi säätää.

Sisäpintoja

Valintojen keskipisteessä on ollut meidän keittiö. Siihen sovitellaan toiveitamme. Nyt kun olemme valinneet lisäksi koivurimaisen katon, niin sekin vaikuttaa kokonaisuuteen vahvasti. Katto on kaunis elementti ja ehdottomasti myös ansaitsee tulla esiin. Lattiavalinta on tässä ehkä ollut se vaikein mietittävä. Sisustuksessa tykkään todella paljon tietyistä ajattomista väreistä - valkoinen, musta, harmaa, ruskea. Ja lempivärini on vihreä. Rakastan puun lämpöä - koivu ja tammi ovat ne mieleisimmät. Haluaisin ajattoman kodin, johon ei kyllästy helposti ja jota saa pienillä asioilla päivitettyä nykyhetkeen.

Kävin meidän keittiöfirman luona hakemassa ovimallin lainaan lattiavertailuja varten. Tuli sitten otettua vihdoin kuvia heidän mallikeittiöstä, joka on aikalailla saman näköinen kuin meidän keittiökin! Meillä on yhden komeron lyhyempi (tuo kahvikone pois) ja saarekekin on meillä tuon baariosuuden lyhyempi. Sekä aamiaiskaapissa on puolet lyhyemmät ovet ja alaosan laatikot ovat valkoiset ja sijaitsevat aamiaiskaapin ulkopuolella helpottamassa työskentelyä keittiössä. Komerojen yläpuolella meillä on vielä kaappirivistö.



Tuo pinta on kyllä kaunis!

Lattiamateriaali meillä on ajatuksena joko vinyyli tai vinyylikorkki. Lattiasävynä olemme miettineet hyvin rauhallista kuviointia ilman isoja oksanpaikkoja ja sävytys olisi hyvin tasainen. Värisävynä tammi - ei osata oikein päättää onko vaalea vai tumma parempi. Muuten huone on kokonaisuudessaan hyvin valkoinen ja katossa hyvin vaaleaa koivua ja saarekkeessa teknistä koivuvaneria.
Vähän vaaleampi ja aavistuksen kylmempi lattia (silti lämmin sävy). Tuossa oli kuusi pikkupalaa, kun ei saatu ehjää lankkua vertailuun.

Tummempi tamminen lattia. Sävy oikeasti tummempi mitä kuvassa.

Tästä ei ole saatu vielä mallipalaa. Mutta kuosina kiinnostaa! 

 Sitten muutama muu materiaali.

Tässä kaunis juuttimatto. Ihana sävy :)

Tässä meidän nykyistä sohvaa. Tuollaista beigenharmaata kullertavankellertävillä langoilla.

Aika kauniita 5x5 laattoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti