keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Maalausta osa: VALMIS

No niin, sitten se maalausurakka on ohi. Maalaus itsessään oli helppoa ja mukavaa (varsinkin kun mies sen teki, itse vain sudin nurkkia) ;D Meillä oli rajaaja käytössä ja minusta lopputulos on oikein kaunis. Suosittelen kyllä rajaajan käyttöä, se antaa enemmän valoa ja siistii reunoja.

Eniten päänvaivaa ja tuskaisia hetkiä aiheutti seinien tasoittaminen. Seinissä oli pieniä koloja ja viiruja, joita pakkeloitiin piiloon. Mutta jokin tässä prosessissa meni täysin pieleen ja kohta meillä olikin seinä täynnä patteja tai koloja. Meillä meni muutama päivä ns. hukkaan tämän vuoksi, kun korjailtiin ja korjailtiin korjailuja ja korjailtiin taas. Lopulta vedettiin uusi pinta kolmeen seinään paksummalti ja hiottiin tasaiseksi ja sitten vasta lopputulos oli hyvä. Mutta voin kertoa, että kyllä pari kertaa tuli huudettua kirosanoja kun kovasti tehtiin työtä ja aina vaan lopputulos näytti keskeneräiseltä.

Tässä juuri äsken otettu kuva, kun seinät ovat kuivuneet ja takkakin saanut hormin!



Kasan kuvia otin eilen illalla työlamppujen valossa. Ja maalikin oli vielä märkää (tuo tumma Kalsiitti).

Olkkarin värimaailmaa - Piazzaa ja Kalsiittia. Mies just maalasi tumman Kalsiitin olkkariin (itseasiassa varsi näkyy vielä tuolla kulmassa), joten raidoitus on onneksi vaan hetkellistä.

Ps. Takkakin on kasattu. Odottaa vielä hiontaa ja laattoja sekä hormin asennusta.

Olkkarin Piazzaa (1. kerros)

Tästä näkyy vähän sävymaailmaa. 


Pikkuisen nyt alkoi mietityttää taas maalivalintani. Olisiko sittenkin pitänyt valita valkoisempi sävy olohuoneen seinille...? Mutta toisaalta taas, tuo on kivan lämmin ja kodikas. Valkoista tulee huonekalujen muodossa raikastamaan tilaa kyllä. Sohva on beigenruskeanharmaa (kuva alla).

Meidän sohva. Taitaa olla värimaailmaan sopiva :D

Pikkusiskon huonekin sai nyt harmaan Manttelin maalin pintaansa. En tiedä vieläkään olenko tyytyväinen siihenkään. On tuo parempi kuin se vihreä. Mutta täytyy miettiä vielä hetki. Mulla olisi ylimääräisenä purkki Kalsiittia, joten vedän sillä sitten jos tämä tuntuu liian tylsältä harmaalta ja haluaisinkin mukaan vähän beigeä/lämpöä.

Kuvissakin nämä sävyt on mitä on, kun kaikkialla on niin pimeää, joten on pelkkiä työmaavalaisimien valottamia kuvia. Ikkunan edessäkin tuo kauhea sininen höyrynsulkumuovi peittämässä viimeisenkin luonnonvalon ja antamassa oman sävynsä huoneeseen.



Nyt seuraavaksi on tarkoitus käydä märkätilojen kimppuun. Niissä on nyt märkätilakipsilevyt asennettu tai sitten kiviseinät on tasoitettu. Katon alaslaskun teko puuttuu vielä saunarakennuksen saunasta ja suihkutilasta. Ja sitten pitäisi kosteuseristää seinät, tarkastuttaa sen kalvopaksuus vastaavalla työnjohtajalla sekä käydä seinälaatoituksen kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti