lauantai 4. marraskuuta 2017

Maalivalinnat

Tällä hetkellä olen viettänyt aikaa värilastujen maailmassa ja miettinyt seinien sävyjä. Lisäksi olen pyörinyt kodinkoneiden keskellä sekä miettinyt kylpyhuonekalusteita ja vaatekaappeja. Täytyy myöntää, että pikkasen alkaa olla kisaväsymystä kilpailutusten, hintojen, vertailujen ja eri tuotteiden kanssa. Pitäisi päättää mitä haluaa ja sen jälkeen löytää se paras hinta. Helpommin sanottu kuin tehty.

Kävimme tiistaina ostamassa maalit. Koko talon sisämaalit pohjamaaleineen maksoivat n. 650 e. Mennään nyt Tikkurilan maaleilla kun väritkin valittiin sitä kautta. Ja heidän asiakaspalvelua on kyllä tullut rasitettua muutamaan otteeseen. Pohjamaalina meillä on Ykköspohja kuivissa tiloissa sekä kodinhoitohuoneessa Luja yleispohjamaali. Alun perin mietimme seiniin Harmonya, mutta sen huono kulutuksenkesto vaikutti päätökseen ja netistä tutkimme että Remontti-Ässä olisi hyvä kestävä puolihimmeä maali. Mutta livenä se ei näyttänytkään niin hyvältä ja meille ehdotettiin himmeää Jokeria. Ja se vaikuttikin hyvältä maalilta, mutta sitten ostotilanteessa meille vielä ehdotettiin Nova 7 -maalia. Ja tähän myös päädyimme. Siitä ei vaan saanut C-pohjana alle 9 l purkkia, joten tehosteseiniin otimme sitten Jokeria. Ja kodinhoitohuoneeseen pintaan tulee Luja 20. Kattoon tulee Siro Himmeä.




Isoveli puhui keväällä sateenkaaren värisestä huoneesta. Mutta nyt kesällä halusi harmaan tai mustan. Eilen vielä ennen maalikaupalle menoa kyselin väristä ja hän näytti pikimustaa Keskiyötä. Olen ehkä kamala äiti, mutta en halunnut 4-vuotiaalle ihan mustaa seinää, joten valitsin sitten toisin. Ensin katselin vaaleita värejä. Mutta lopulta päädyin tosi tummaan Denimiin. Sitä tulee yksi tehosteseinä. Muut huoneesta ovat Höyhentä.

Höyhen

Denim


Hieman paniikissa jo valitsin pikkusiskon huoneen värin ja en tiedä menikö se nyt ihan metsään. Pyöritin käsissäni ihania vaaleanpunaisia hötteröitä ;) Mutta jotenkin ei vaan tuntunut oikealta. Valitsin neidille Merenneidon. Ajattelin että jospa meidän innokkaalle taaperouimarille sopisi tuo väri. Itse rakastan vihreän sävyjä. Mutta voi olla, että tämä menee vielä vaihtoon. En ole tästä löytänyt paljoakaan kuvia.

Höyhen

Merenneito

Aikuisten makuuhuoneeseen valitsin aika samaa värimaailmaa. Eli Höyhentä ja Petroolia. Itseeni vetoaa tietyt värisävyt enkä voisi kuvitella kotiini muuta kuin maanläheisiä harmonisia värejä (vihreää, beigeä, harmaata, sinistä, valkoista, mustaa, ruskeaa). Kukkavärit punainen, keltainen, oranssi ja liila eivät tunnu yhtään minulta. Ehkä pienissä määrin kyllä, mutta en koko seinällistä.

Höyhen

Petrooli

Olokeittiö-eteinen menee sitten Höyhentä astetta tummemmalla, eli Piazzalla. Ensin mietin Tikkurilan valkoista, mutta se on niin kellertävän valkoinen ja haluaisin mieluummin puhtaanvalkoisen Paperin. Mutta siinä taas korostuu listojen keltaisuus eikä valkoiset kalusteet tule siitä niin upeasti esille vaan uppoavat seinään helpommin. Joten lähdinkin yllättäen vähän tummempaan sävyyn ja valinta osui Piazzaan. Kauan mietin Kalkkia, mutta Pinterestiä selaillessa Piazza alkoi viehättää enemmän. Tehosteseinään halusimme jonkinlaisen harmaan sävyn ja nyt valitsimmekin Piazzan kanssa saman värisarjan Kalsiitin. Se sopii suht hyvin meidän takan hormiin, joka yllättäen olikin efektimaalattu harmaa eikä rosterinen. En tiedä miten ihmeessä olemme ajatelleet kokoajan hormia rosterisena, kun sitä se on ollut vain ensimmäisessä tarjousehdotuksessa. Sitten se muuttui harmaaksi kun taisimme vaihtaa takkaluukunkin värin hopeasta harmaaksi. Ei mitään muistikuvaa ja hieman yllätyimme kun sellainen putkahti hormitoimituksen pahvilaatikosta.

Piazza

Kalsiitti

Kodinhoitohuoneeseen ja saunatupaan tulee Höyhentä seiniin. Saunatuvan tehosteseinä tulee olemaan kiveä, joten muuta maalia ei tarvita. Ja kodinhoitohuone ei tietenkään tarvitse mitään erityisiä väritehosteita.


2 kommenttia:

  1. Hyviä valintoja, uskoisin että samoilla sävyillä tullaan menemään meilläkin :) T: Maanläheiset värit miellyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Seurailen teidän valintoja mielenkiinnolla :)

      Poista