sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Talopaketin valinta

Talopaketin valinta oli yllättävän helppo. Siinä meni kyllä pari-kolme vuotta, mutta sanoisin että alusta asti valinta oli aika selvä. Yritimme kyllä antaa mahdollisuuksia myös muille pohjille, mutta ne eivät vaan tuntuneet omilta. Kävimme katsomassa kyseistä pohjaa pari kertaa - niin omistajan myyntiinlaitettu muutaman vuoden vanha talo kuin ihan vastarakennetun kodin talonäytössäkin.

Kävimme kyllä muitakin katsomassa. Niin uusia kuin vanhojakin taloja. Harva kuitenkin tuntui yhtä sopivalta juuri meille.

Firmana Kastelli tuntui meille sopivalta. Talopakettivalmistajan valinnassa on varmasti yhtä monta mielipidettä kuin on ihmisiäkin. Hyvä myyjä myös ratkaisee paljon ja meillä on ollut kyllä mahtava myyjä.

Valitsimme viittä vaille valmiin -asennuksen, jolloin sisustatyöt jäävät meille. Säästö se on pienikin säästö. Ja jää edes pieni tunne, että olemme tehneet fyysisesti työtä talon eteen.

Toiveena on ollut suuri yhtenäinen tila oleskeluun ja ruokailuun/ruoanlaittoon. Makuuhuoneet reunoilla. Ei käytäviä, vaan ennemminkin selviä tiloja. Tuo erillinen saunarakennus oli vain suuri plussa. Meidän oma kesämökki, leffahuone, rentoutumispaikka, pakopaikka. Ja aikuisten makuuhuoneessa tärkeää myös oma yksityinen vessa ja vaatehuone, kuten meillä on tässä vanhassakin talossamme. Tietyistä saavutetuista eduista ei vaan haluta enää luopua.

Kastelli Plazia 151 PU. Kuva Kastelli Oy.
Ulkonäöllisesti pulpettikatto viehättää meitä. Taloon tulee vaalea seinänväri ja tummat tehosteväriseinät. Sävyt vielä mietinnässä, mutta valkoinen-harmaa-musta -linjalla mennään.

Kastelli Plazia 151 PU. Kuva Kastelli Oy.


Hieman muunneltiin pohjaa. Pidennettiin taloa ja muokattiin kodinhoitohuonetta suuremmaksi. Pohjasuunnittelussa on vielä kesken aikuisten makuuhuoneen +  vessan + vaatehuoneen sijoittelu keskenään.

Suunnitelma nro 1
Tästä on hyvä lähteä. Kuvissa jo monta selvää asiaa. Mutta vielä enemmän keskeneräisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti