perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kodinhoitohuoneen suunnittelua

Kodinhoitohuone


Tila on hankala. Näin olemme todenneet suunnittelijoiden kanssa. Aluksi näyttää hyvältä, mutta kun aletaan luetella kaikkia tarpeitamme, niin ei se olekaan helppoa sijoittaa kaikki tarvittava sinne. Se hyvä puoli on, että yhtäkään seinää ei olla vielä pystytetty, eikä yhtäkään oviaukkoa tai ikkunaa sinne tehty. Mutta sanoisin, että ovet pysyvät paikallaan ja mahdollisesti vaan ikkuna tulee lisää jos tulee.

Alkuperäinen talopaketin khh hieman isonnetulla pohjalla

Meidän on tarkoitus sijoittaa tilaan siivouskaappi, pesutorni, pyykit, pesuallas, kuivauskaappi, tilaa lasten haalareille ja likaisemmille ulkovaatteille sekä kengille, kissanhiekkalaatikko, kurapiste ja säilytystilaa.

Olemme budjetoineet kalusteisiin 3500 e ilman tasoa ja kurapistettä. Olemme pyytäneet keittiösuunnitteluvaiheessa myös tarjouksen kodinhoitohuoneesta (Puustelli, Puuvaja, Keittiömaailma ja Topi-Keittiöt). Kvik ei halunnut suunnitella kodinhoitohuonetta jos ei tilata keittiötä heiltä. Hinnat ovat tässä vaihdelleet 1800 - 4200 euron välillä.

Topi-Keittiöiden khh-suunnitelma (yläkaapit puuttuvat kuvasta)


Puuvaja oli innovatiivisin ja ehdotti oven siirtämistä talon päätyyn, joten muodostuisi I-mallinen kodinhoitohuone, joka olisi tehokkain. Tämä idea jouduttiin kuitenkin torjumaan, koska katoksen rakentaminen kodinhoitohuoneen ulko-oven kohdalle ei tuntunut järkevältä tai kustannustehokkaalta. Nyt ovi on saman katoksen alla pääulko-oven kanssa.

Puuvajan suunnitelma nro 1
Saimme toisen tyylikkään suunnitelman Puuvajasta muutospyyntöjemme jälkeen.

Puuvajan suunnitelma nro 2

Keittiömaailmassa kyseenalaistettiin hyvin esim. kurapiste ja sen tarpeellisuus. Ihmiset ilmeisesti tekevät sen useinkin uusiin asuntoihin, mutta ne jäävät käyttämättä. Mutta me koiraperheellisenä olemme eri asemassa ja kurapiste on meille aika korvaamaton apu. Meilläkin kun sattuu olemaan paljon pesua vaativa kuratassu. Kastellin paketissa on tarjolla kuraritilä, Onnline, joka meillekin on tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti