tiistai 16. toukokuuta 2017

Pihasuunnittelua

Seisoimme vesisateessa ja kylmässä kolmisen tuntia tyhjällä tontilla ja mietimme pihasuunnittelijan kanssa miten kannattaa maansiirrot yms. tehdä myös pihaa ajatellen. Saimme paljon hyviä ideoita ja nyt minulla on selvempi visio siitä miltä haluan pihan näyttävän "sitten joskus".

Alun perin en niin nurmikkoa olisi halunnut, mutta antaahan se avaruutta ja tilaa. Joten terassin ympärille tulee nurmikkoa ja tontin reunoille rajautuu erilaisten havujen, hortensioiden, pensasmustikoiden yms. happaman maan sekä metsäisten kasvien vyöhyke joka "kadottaa" metsän ja tontin rajan.

Suunnittelijan katselmuksen jälkeen koitin piirrellä itse suunnitelmaa. HYVIN alustava suunnitelma on allaolevan kuvan kaltainen. Koitin tehdä Gardenan sivuilla tuon pohjan ja ihan Paintilla viimeistelin. Siinä on ennemminkin vain sijoitettu tiettyjä toimintoja. Kasvit varsinaisesti puuttuvat.



Saunan takaa puuttuu vielä ideat. Voi olla että koitetaan saada polttopuille tilaa sinne. Mutta en tiedä saako se lupaa palotarkastajalta sitten.

Havualueille on ajatuksena ollut myös kuntta. Sitä täytyy jotenkin sisällyttää pihalle. Nurmikkoalue on ajatuksissa vain tuolla terassin edessä olevalla alueella sekä kivetetyn polun kohdalla. Mahdollisesti kivetetyn polun kohdalla se kuntta olis myös ideana ja nurmikkoalue jäisi vain terassin edustalle.

Varsinaiset kasvivalinnat tehdään kyllä vasta ensi vuonna. Mutta visiota on nyt jo.

Tällä hetkellä ei muuten tapahdu paljoakaan. Odotellaan rakennuslupaa että päästäis tekemään töitä tontilla. Eniten tapahtuu nykyisessä talossamme kun pakataan muuttolaatikoita. Kohta muutetaan!

Alempana kuvia, joihin olen törmännyt netissä pyöriessäni.



Etupihalle laatoitus oven eteen ja soraa/tuhkaa auton kääntöalueelle. Mitenhän paljon harjaamista vaatii...?

http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/suomen-kaunein-piha/uutiset/artikkeli/suomen-kaunein-piha-voittaja-liikuttui-tuli-kyynel-silmaan/5173906

http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/suomen-kaunein-piha/uutiset/artikkeli/suomen-kaunein-piha-voittaja-liikuttui-tuli-kyynel-silmaan/5173906

http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/suomen-kaunein-piha/uutiset/artikkeli/suomen-kaunein-piha-voittaja-liikuttui-tuli-kyynel-silmaan/5173906

Saunan päätyyn kallion kupeeseen...?




Hyötypuutarhaosioon korotettuja altaita! Ne ovat käteviä ja tälläkin hetkellä on sellaisia käytössä.

Terassiin allasupotuksia?

Betonialtaita

Pitkospuut. Mahdollisesti hyötypuutarhaan tai polku etupihalta takapihalle..?

5 kommenttia:

  1. Onnea muuttoon ja luvan saamiseen. Hyvä, että pihasuunnitelma valmis , mihin tulee lasten leikkipaikkaa tms. tramppaa/keinua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Ihan hyvä tuo huomio, että kuvasta puuttuu lasten jutut!
      Meille ei tule trampoliinia ollenkaan (tylsä äiti ei suostu turvallisuussyistä). Keinu tulee saunan katoksen alla. Hiekkalaatikkoa mietin terassiin upotettavaksi (myöhemmin siitä tulisi istutusallas). Leikkimökki on mietinnässä ja sen sijainti on takapihalla todennäköisesti saunarakennuksen ja kasvihuoneen välissä.

      Enempää nurmikkoakaan ei tule, kun meiltä on vain 150 m matkaa isolle tekonurmikentälle, jossa saavat sitten pallotella. Ja 200 m matkaa lasten leikkipaikalle missä liukumäki yms.

      Poista
  2. Tosi kivoja ideakuvia! Meidän tulevaan pihaan kelpuutan todennäköisesti vain pensaita, havuja, pensasmaisia perennoja ja kuunliljoja. ;) Nykyisessä pihassa perenna toisensa jälkeen on vaihtunut johonkin helppohoitoisempaan kasviin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kaipaan takaisin helpompaan pihaan - eli just havuja, kuunliljoja, pensaita, saniaisia, metsänpohjaa, kiviä. Kukkiviakin täytyy sinne sitten saada, mutta täytyy opetella nirsoksi perennojen kanssa.

      Poista
  3. Upean näköisiä piha-alueita. Meillä vasta rakentaminen meneillään, mutta maansiirto täytyisi tilata. Kovasti odotan sitä, että pääsee laittamaan pihaa edustuskuntoon. Se on mukavaa puuhaa. Kovasti tsemppiä, hyvältä kuulostaa.https://www.mattihakamaki.fi/maarakentaminen

    VastaaPoista