lauantai 27. toukokuuta 2017

Stressiä maankaivuusta

Niinpä niin! Eipä kaikki ole mennytkään ihan niin kuin toivoimme. Hieman kyllä pelkäsimme tätä ja on tähän ns. varauduttukin. Olisi silti kivampi laittaa rahaa muualle kuin kuorma-autolastillisiin maata ja soraa kuljetettavaksi edestakaisin.

Kaksi päivää nyt takana kaivuritöitä ja on tultu todettua että maanmuokkauksesta tulee sittenkin isompi homma. Alun perin meillä oli tarkoitus maanvaihdolla (2 metriä kallioon) ja louhinnalla hoitaa maanmuokkaus. En tiedä riittääkö se ollenkaan enää, joten ainakin hieman isommassa mittakaavassa tapahtuu nyt sitten maanvaihdot ja louhinnat. Katsotaan mitä vastaava sanoo tästä. Toivottavasti mitään paalutusjuttuja ei tarvitse tehdä. Mutta sen näkee ensi viikolla sitten.

Meidän tontti on kallion päällä. Näennäisesti tasamaan tontti. Mutta vaan näennäisesti. Tonttia ympäröi kolmelta sivulta kallio ihan pinnassa, mutta keskellä tonttia onkin sitten savi/multakerros. Tietty juuri siinä kohtaa mihin on tarkoitus talo rakentaa. Koekuopan mukaan olisi ollut 2 metriä sitä maata. Mutta nyt ollaan jo 3,5 metrissä ja kallio näyttää jatkuvan vaan syvemmälle.




Tässä 1. päivän jälkeen kun on kannot ja pintamaa poistettu. Kuva otettu tieltä päin. Oikealla näkyy kalliota, jota pitää louhia saunarakennuksen tieltä. Nuo louhoskivet on naapurin lahjoitus meidän kuopalle.
2. päivän jälkeen. Kuva otettu itäsivusta kallion päältä. Oikealla näkyy sitä kalliota, jonne tulee saunarakennus. Kallio laskee  ja tuosta maanpinnasta on nyt syvin kohta 3,5 metrin kohdalla. Siellä on nyt louhoskiveä laitettu kuoppaan (tulevaa tietä porausvehkeille), että pääsee louhinta käyntiin.

Saunarakennuksen kalliolta kuvaa. Takana keskellä kuvaa on kalliota näkyvissä. Kaivuri vasemmalla ja kaivurin alla kalliopinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti