lauantai 11. marraskuuta 2017

Keittiö ja kodinhoitohuone

Kävimme viikolla valitsemassa nyt lopulliset materiaalit keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen. Ensi viikolla tulee keittiösuunnittelija vielä mittaamaan kaikki paikat ja sitten laitetaan tilaus eteenpäin.

Keittiö


Havainnekuva. Kodinkoneet/hana eivät Festivoa lukuunottamatta ole oikein ja taso vielä vanhalla.

Keittiössä ei alkuperäisiin suunnitelmiin tullut muuta muutosta kuin tason väri. Alun perin oli tarkoitus ostaa täysin valkoinen taso. Mutta jotenkin tässä aloin kaivata vähän jotain enemmän. Ehkä pientä kimallustakin. Noh, loppujen lopuksi kimallusta ei tullut, mutta tason nimi on sentään Crystal Diamond ja väri antaa anteeksi paljonkin. Väri toistaa myös lattian (Frozen Oak) sävyjä hienosti. Sekä sopii seinien Piazzaan ja Kalsiittiin. Tason värit ottavat sävyjä kiiltovalkoisesta keittiökaapistosta sekä koivuisesta katosta ja saarekkeen ovista. Olen yllättävän tyytyväinen tuohon vaihtoon puhtaanvalkoisesta eläväisempään "timanttiin".

Crystal Diamond - saarekkeen taso
Tekninen koivuvaneri - saarekkeen ovien värimaailma


lattia
koivurimat
Ainakin ajatuksissani tuleva suunnitelma on mieleiseni. Saa nähdä sitten minkälainen on oikeasti oikeassa päivänvalossa sekä valaistuksessa.

Kodinhoitohuone

Sitten taas asioita joita en vaan voinut muistaa. Eli kodinhoitohuoneen taso. Olin tässä murehtinut sitä minkälainen taso meille nyt tulisi. Mietin jotain tosi tummaa, ehkä jopa mustaa. Mutta sitten suunnittelija kertoi mitä olimme päättäneet edellisessä tapaamisessa. Ovet ovat kiiltovalkoiset, taso mattamusta ja alakaapeissa sirot mustat vetimet. Ja toden totta se tuntui ja näytti niin oikealta! Miten ihmeessä en ollut muistanut edes, että olin jo valinnut täydellisen yhdistelmän meille. :) Ei kaikkea vaan voi näemmä muistaa! Tässä on ollut aika tavalla asioita päätettävänä ja suunnitelmat muuttuvat lennossa ja kesken hintatarjouskyselyjenkin vaihdan materiaaleja/kokoja, joten ei ehkä ihme että jotkin asiat vaan unohtuvat. Onhan siitä ollut kuvakin olemassa!


Lattialle tulee 5x5 cm mosaiikkilaatat. Väri on tuollainen betoninen, harmaan ja beigen sävyjä. Seinille tulee Höyhentä ("valkoinen" maali) sekä puhtaanvalkoista mattapintaista laattaa kurapisteen kohdalle.

Betonin värinen mosaiikkilaatta

Lämpöä huoneeseen tulee tuomaan katto. Ajattelin sinne lämpökäsiteltyä haapaa. Mutta tämä suunnittelutyö on vielä hieman kesken.

Lämpöhaapa

2 kommenttia:

 1. Hei! Alankin seuraamaan teidän projektia, löysin blogisi tänään. Tämä kasteööin plazia on minun suosikki talo ja sen valitsisin/käyttäisin pohjana kun vaan päästäisi siihen asti. Eli meillä ollaan vasta haaveilu ja suunnitteluasteella. (Hidasteena vanha rivitaloasunto ja sen remontit ja myynti.) Onnea taloprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kun löysit meidät!
   Mekin oltiin alusta asti tätä pohjaa mietitty ja muita verrattu aina tähän.

   Mekin käytiin viime joulukuussa tekemässä ehdollinen hankintasopimus (loppuvuodesta on yleensä joku iso tarjous) tälle vuodelle. Ehtoina oli just tontin löytäminen, vanhan myynti ja rakennusluvan saanti.
   Tsemppiä haaveiluun!

   Poista