keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Märkätilalevyjä, rimoja ja maalivalintatuskaa

Eilen aloitimme suihku/vessan seinien tekemisen ja tänään saimme sen valmiiksi. Villat väliin ja märkätilakipsilevyt päälle. Levyt painoivat todella paljon ja joka ainoaa piti leikata. Ja villa pöllyi hurjasti ja nyt illallakin vielä ihoa pistelee inhottavasti. Seuraavaksi miehellä on edessä suihkuvessan katon lasku. Ja sitten voikin jo alkaa vedeneristystä tekemään.

Meidän ihanat koivuiset kattorimatkin saapuivat tänään! Joutuvat kyllä odottamaan vielä puolitoista viikkoa ennen kuin niihin päästään käsiksi. Tämä viikko olkkarin puolella menee takan asennuksessa sekä viikonloppuna maalataan seinät.

Kattorimat keittiössä. Ja taustalla oikealla näkyy märkätilalevytetty vessa.

Maalituskailua

Makuuhuoneet on nyt maalattu. Isoveljen huoneessa on upea se Denim-seinä! Sekä aikuisten makkarin Petrooli on hieno! Mutta pikkusiskon Merenneito näyttää jotenkin valjulta. Ihan kuin se tarvitsisi syvyyttä tms. Lisäksi aloin miettimään huoneen muuta värimaailmaa ja iski aikamoinen ahdistus. Ehkä nyt vaan valitsin väärin sen värin. Ihan hienosti oli Avotakan etusivullakin Merenneito-seinä juuri, mutta jokin siinä tökkii. Valitettavasti neitikään ei osaa itse oikein vielä kertoa mitä haluaa.

Petroolia

Denim (salamalla otettu kuva, muuten on tosi tummansininen)

Merenneito

Taidan huomenna käydä maalikaupassa.

Ehkä tummanvihreä Syvänne?

Tummanharmaa Mantteli?

Vai vielä tummempi harmaa - Basaltti?

Todennäköisesti päädyn kuitenkin neutraalimpaan harmaaseen enkä vihreään. Harmaaseen saa paremmin vaaleanpunaisia hörhelöjuttuja yhdistettyä ;)

4 kommenttia:

 1. Harmaa on minusta tuhat kertaa parempi kuin tuo vihreä. Kuvien perusteella esim. basaltti näyttäisi hyvältä. Tosin minusta ei olisi pakko olla mitään tehostevärejä vaan kaikki seinät voisivat olla vaaleitakin, etenkin jos huone on noin 10m2. Lapsen huoneeseen on usein kumminkin kiva laittaa värikkäät verhot ja tauluja, julisteita ym., joita vasten joku neutraali, vaalea seinä on tosi hyvä. Lisäksi jos on tumma seinä, täytyy valaistuksen olla oikeasti hyvä, eikä mikään yksi pieni kattovalo riitä. Tosin teidän tapauksessa vissiinkin vain yksi seinä on tehostesävyä ja muut vaaleat, joten sikäli ei varmaan tuota valaistusta tarvitse niin paljoa huomioida. Joka tapauksessa tuo vihreä ainakin näin tietokonenäytöltä katsottuna on ehkä vähän raju..:) se saattaa myös vääristää muita sävyjä, niin kuin arvelit. Meillä on töissä yhdessä huoneessa vihreät kiintokalusteet valkoisia seiniä vasten, ja täytyy sanoa, että on työpaikan kammottavin tila. Jotenkin vihreä ei minusta vain toimi isoissa pinnoissa huoneissa; pienissä määrin sitten taas toimii, vaikka tyynyissä, tauluissa ja verhoissa. Tietysti nämä on makuasioita, ja olen varma, että teille tulee juuri teidän perheelle mieleinen, mahtava koti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Livenä tuo vihreä on kauniimpi kuin kuvassa, mutta kokonaisuus on minusta jotenkin outo ja jokin tökkii siinä vastaan pahasti. Alun perin olisin halunnut laittaa siihen upean tapetin, mutta tuo seinän malli (kotelointi piti tehdä tuohon kun kesken kaiken halusinkin korotetun katon enkä tasakattoa ja siinä meni jo ilmastointiputkia ulkoseinän läpi). Hintakin maalilla paljon huokeampi...

   Haen siihen kyllä jonkin harmaan maalin. Täytyy hieman miettiä mikä sävy olisi hyvä ja sopisi taas Höyhenen kanssa yhteen. Todennäköisesti pikkusiskon sisustuksessa tulen käyttämään valkoista, vaaleanpunaista, harmaata ja vaaleaa puuta. Muutenkin lastenhuoneiden sisustus on hyvin auki, koska huonekaluja ei oikein ole olemassakaan. Jotain vanhoja huonekalujamme saavat, jotain "uutta" on jo tulossa ja jotain mies on luvannut tehdä itse. Vanhassa ok-talossamme lapset nukkuivat samassa kellaritilassa meidän kanssa ja leikkihuoneena oli olohuone.

   Poista
 2. Meillä on omassa makkarissa Denim ja vierashuoneessa Petrooli. Rakastan noita värejä! Ollaan nyt reilu vuosi katseltu eikä kyllästytä yhtään, pikemminkin tekisi mieli maalata huoneista vielä kolmannet (jopa neljännet) seinät noilla.. Sävyt ovat jotenkin rauhoittavia, erityisesti Petrooli. Olisi pitänyt melkein laittaa se makkariin. Oon ihastellut nyt sitä Vuono -sävyä ja tekisi mieli maalata työhuoneen Tiffanyn päälle se.. Tiffany on kaunis, mutta vähän samat fiilikset kuin sulla tuosta merenneidosta: puuttuu syvyyttä tai jotain... Harmaa on varmasti hyvä valinta lapsen huoneeseen :)

  Meillä on muuten yhdet kattovalot riittäneet tummissa huoneissa mainiosti :) Meillä on isot ikkunat, kuten teilläkin taitaa olla? Valoa piisaa kyllä riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan rakastunut tuohon pojan huoneen Denimiin. Niin upea syvä sävy! Aikuisten makkarin Petrooli on myös tosi kaunis, mutta Denim ihan suosikkini nyt!

   Mietin itsekin miksen valinnut tuota Vuonoa tai Syvännettä. Ehkä se synkkyys mietitytti pikkutytölle. Noh, kävin ostamassa tuon Manttelin nyt sitten neidille. Ja mies on ehkä jo laittanut sen seinäänkin kun on maalauspäivä menossa just (olkkari). Täytyykin kysyä kuvia :)

   Poista