tiistai 17. lokakuuta 2017

Kodinkoneiden metsästystä

Mistä olette löytäneet kodinkoneita keittiöönne?


Olen kiertänyt messuilla, eri liikkeissä, verkkokaupoissa, keittiöliikkeissä. Katsellut niin kotimaasta kuin ulkomailta. Ihan ensiksi täytyy sanoa, että Suomen hinnat ovat kyllä selvästi kalliimmat kuin ulkomailta katsoessa. Mutta ulkomailta tilatessa on omat ongelmansa - ensimmäisenä tulee mieleeni luotettavuus.

Miellämme hyviksi merkeiksi yleensä saksalaiset tuotteet. Ulkonäöllisestikin Bosch - Siemens - Neff - Gaggenau -linja näyttää hyvältä. Entä sitten Miele? Mutta kyllä korealaisetkin yllättävät ja esim. Samsungin uuni näytti todella hyvältä. AEG ja Electrolux eivät ole oikein tuttuja.Uuni

En tarvitse kovin monimutkaista uunia. Ne toiminnot mitä haluan ovat paistolämpömittari, teleskooppikannattimet, nykyaikainen valikko ja musta väri. Höyryä en ole käyttänyt, joten en kaipaa sitä. Pyrolyysi on varmasti parempi vaihtoehto, niin saa siivottua kunnolla tarpeen mukaan. Mutta pyrolyysiuunissa tulee olla pyrolyysin kestävät osat, ettei tarvitse ruuvailla mitään irti.

Mikro

Mikron kanssa tulee enemmän ongelmia, koska haluan sijoittaa mikron uunin viereen. Ja niiden täytyy olla ulkonäöllisesti harmoniset. Valitettavasti suurin osa mikroista on suunniteltu sijoitettavaksi uunin päälle, mikä on minusta aivan katastrofaalinen ajatus. En edes itse yllä sinne turvallisesti, saati sitten lapset. Joten todellakaan sellaista ei meille tule. Uunin ja mikron tulee sijaita kunnollisella työkorkeudella, jotta se on turvallista ihan jokaiselle perheenjäsenelle. Täysin pelkkiä mikroja ei tunnu löytyvän, joten yhdistelmänä uuni+mikro on valittava. Nämä ovat yleensä kompaktikokoisia, joten mikron alapuolelle jää tilaa lämmityslaatikon verran. Mikä on minusta älytön ja jäätävän kallis keksintö, joten mun täytyy valita vain tavallinen laatikko siihen alle. Mikron haluan olla mahdollisimman helposti käytettävä, että vaikka se onkin uuni+mikro, niin ensisijaisesti se toimii meillä mikrona. En halua painella montaa nappia päästäkseni lämmittämään eilistä makaronilaatikkoa mikrossa. Olisi ihana jos mikro aukeaisi sivulle, mutta sitten ulkonäkö kärsii (näyttää 90-luvun perusmikrolta). Tai kukkaro (Gaggenau).

Astianpesukone

Koska meillä on vetimetön keittiö (tai onhan siinä ura), niin astianpesukoneessa tulee olla jokin oven avaamista helpottava toiminto. Lisäksi toivon säädettävyyttä, joten korien piikkien tulee olla edes osittain kaadettavissa sekä mahdollisesti korien korkeutta voi säätää. Hiljaisuus plussaa!!

Liesi + liesituuletin

Tämän haluan yhdistettynä. Joten meidän liedessä tulee sijaita myös liesituuletin. Lieden tulee olla helposti käytettävä ja valikoiden tulee olla selkeitä. Jokainen keittoalue tulee olla omana "nappulanaan" ja siinä helposti säädettävät lämmöt. Liesituulettimen tulee olla siro, tehokas ja helposti puhdistettava.

Jääkaappi + pakastin

Tämähän on helppo, koska kyseinen laite on jo olemassa ja sijaitsee tällä hetkellä myymälän varastossa :) Meidän Festivo. Ainoa vetimellinen asia keittiössä ja se myös rikkoo komeroseinän harmonian muutenkin. Mutta ei voi mitään. Toivon todella, että on kunnollinen eikä mikään maanantaikappale.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti