maanantai 23. lokakuuta 2017

Terassin tekoa

Terassia on nyt tehty muutama ilta, yksi sunnuntai ja yksi koko viikonloppu. Runko on pääasiassa valmis ja lautoja ollaan päästy asentamaan. On kyllä aika hidasta puuhaa tuo! Työjako meillä on sellainen, että mies vetää sirkkelillä tasaiseksi päät ja mittaa laudat sopivan pituisiksi sekä leikkaa pyörösahalla kallioon päätyvät laudat. Itse ruuvaan laudat kiinni runkoon.

Suosittelen muuten asentamaan jyrsijäverkon ENNEN kuin on terassilaudat kiinni! Tajuttiin hieman myöhässä tuon välikön osalta se ja siinä olikin vähän isompi työ sitten. Mutta nyt on verkkokin kiinni eikä pääse hiiret tuuletusraosta sisään.

Vielä meiltä puuttuu saunatuvan päädyn terassin runko. Mutta voi olla, että se jää ensi vuoteen sitten. Samaten etupihan sisääntulo pitäisi tehdä.

Terassin alkua

Laaduntarkastusta
Näin syksyisin harmittaa kyllä muutama asia. Voisin nimetä ne kolmella sanalla: Pimeä, Märkä ja Kylmä. Mielellään ottaisin kyllä kesän valoisuuden ja lämmön takaisin. Sateiset ilmat eivät houkuttele tekemään mitään pihalla ja esim. terassipuut painavat märkinä järkyttävän paljon. Mieluiten kantaisi kuivia puita. No, on ne juuri kyllästettykin, että painavat jo sen vuoksi. Ja nyt kun on lämpötila siinä nollassa ja sen alle, niin sitä jäätyy kyllä helposti! Itselläni oli esim. eilen 7 puseroa kuoritakin alla ja kolmet housut. Enkä ees liioittele kun ei ollut yhtään liian lämmin! Oli kyllä aika Michelin-ukko -olo ja työskentely oli jo hankalaa kun ei taipunut mitenkään päin kunnolla! :)) Ilmeisesti mun täytyy käydä ostamassa pilkkihaalari tms. itselleni niin pääsisi helpommalla. Ja polvisuojat täytyisi ostaa myös. Lämpimät työhanskat jo ostinkin, mutta mikähän siinäkin on että ei myydä naisille kunnollisia ohuita ja lämpimiä työhanskoja!!? Pelkkiä puutarhahanskoja, jotka eivät kyllä auta tuossa terassityössä ollenkaan ja ovat kesäkeleille tarkoitetut. Joten oli pakko ostaa isommat hanskat ja arvatkaa vaan onko helppoa ottaa ruuveja rasiasta niillä hanskoilla. 

Valaistus
Naapuri näkyy tuosta meidän väliköstä jonkin verran. Aika vähän näkyvyyttä muuten naapureihin. He toivat tuohon multakasan etualalle ja rakentavat siihen tuija-aidan. Mikä on kyllä erittäin hyvä juttu, niin ei meidän tarvitse sitä rakentaa ja maisemoida näkymää mitenkään erityisemmin. Tarkoituksena on pistää tuohon välikön kohdalle sekä makuuhuoneen ikkunan kohdalle jotain istutuksia, jotka ovat näkösuojana.
Kukkuu naapuri!
Tähän asti päästiin nyt eilen illalla.


Täytyy koittaa ottaa valokuvia vielä valoisallakin aikaa. Sitä aina havahtuu valokuvien ottamiseen juuri ennen kuin lähtee kotiin. Mies teki muuten tosi hienot sahaukset terassiin. Nuo pylväät on oikein nätin näköisesti sahattu sekä rännikaivo on myös hienosti upotettu lautoihin! Otan kyllä osan kunniasta itselleni ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti