tiistai 10. lokakuuta 2017

Terassin aloitusta ja talonäytös

Ihana aloitella vesisateessa ja pimeässä terassin tekoa. Mutta mitä muutakaan voi odottaa näin lokakuussa. Noh, vielä ollaan oltu katoksen alla, mutta kyllä ne puut on pitänyt vesisateessa sahata ja märkiä puita kanniskella. Mutta ihana pieni saha päässyt käyttöön ja mies tuntuu tykkäävän kovasti! Erittäin kätevä vehje. Katseltiin kun joku työmiehistä teki sillä töitä. Että ihan vinkkinä jos kaipaa kätevää, kevyttä ja akkukäyttöistä pyörösahaa.  Mies tilasi tuon muistaakseni Saksasta.

Makita 501


Mies tehnyt töitä pääsääntöisesti yksinään. Itse olen ollut flunssassa ja lastenvahtiakaan ei ole nyt ollut kun mummu kävi ulkomailla. Yhtenä iltana kannoimme pesutilojen harkot saunatupaan sisälle kuivumaan ja sillä välin meidän tulevat naapurit ottivat lapset luokseen leikkimään. Heillä saman ikäisiä lapsia kuin meillä :) Onni on ihanat naapurit!

Terassin rakentaminen aloitettiin tuosta välikkötilasta. Siihen saa tavaroita päälle säilytykseen. Nyt on saunatuvan rakennuksen edessä ollut iso kasa kaikenlaista tavaraa ja ne ovat siinä olleet hieman tiellä. Ihana saada terassi nyt valmiiksi, ettei tarvitse kurakengin kävellä rakennuksesta toiseen kun alkaa sisätöiden vaihe.



Sisäseinät

Kastellilla tuntuu nyt kestävän tämä levytysvaihe. Tai ei varsinaisesti töissä kestä niin paljoa, mutta kun ei sinne tunnu saavan ketään töihin. Työntekijöistä on ilmiselvästi pulaa kun meilläkin seisoo vain työt. Mitään muuta ei ole enää kesken. Ainoastaan ne kipsilevyt pitäisi saada kattoon ja seiniin (kolmasosa seinistä on jo levytetty) sekä pesutilojen harkkoseinät pystyyn. Ilmeisesti tuossa työssä menisi pari viikkoa.

Tasoiteammattilaisia on nyt käynyt meillä katsomassa pintoja ja antamassa hinta-arvioitaan. Ihan mielenkiintoista kun hinnassa on aika tavallakin eroa. Töineen ja tarvikkeineen ja alveineen hintahaitari on nyt ollut 10-20 e/m2 ilman pohjamaalausta. Tarve meillä on noin 250 m2. Joten maksaisiko 2500 e vai 5000 e?

Talonäytös

Kastelli piti talossamme näytöksen. Esittelivät "viittä vaille valmis" -taloa ja kivasti perheitä olikin katsomassa ja tutustumassa. Ihan mielenkiintoinen kokemus tuokin. Olemme kiertäneet paljon katsomassa talonäytöksiä ja jännä oli olla se toinen osapuoli.

Meillä on toinen näytös tulossa sitten myöhemmin vielä, kun kaikki on ihan valmista. Ilmeisesti tarkoituksena on vaan näyttää miltä Plazia on kotina. Kun varsinaisesti mitkään pinnat eivät ole Kastellin tekemiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti