torstai 12. lokakuuta 2017

Lattiapäätös!

Suunnitelmissa on ollut vinyylilattia, joko korkkisena tai ilman. Korkkipohjaisena se toisi ergonomiaa jalalle kun olisi pehmeämpi. Sekä lämpimämpi. Mutta myös tietysti kalliimpi vaihtoehto.

Vähän taustaa meidän lattiasuunnitteluun


Koivulattia olisi ihana ja sopiva meidän koko sisustukseen. Mutta kun sitä ei vaan löydy vinyylisenä eikä sitä voida ostaa parkettina (ne naarmut) meidän perheeseen tällä hetkellä. Ja laminaattia ei haluta, vaan jokin lämpimämpi ja hiljaisempi materiaali.

Päädyttiin sitten tammen väriin. Tammi on klassinen, kaunis ja ajaton. Siitä myös löytää kaikenlaisia kuoseja ja sävyjä. Meillä on ollut tarkoituksena löytää mahdollisimman seesteinen, tasavärinen ja "oksaton" kuosi. Värisävynä mietin ensin vaaleaa, sitten mahdollisimman tummaa, sitten keskisävyistä. Referenssipalana ollaan käytetty meidän keittiön saarekkeen ovea - tekninen koivuvaneri.

Tumma tammi. Vinyylikorkki. Käyttöluokka 33. Tarjous 35,60 e/m2.


Vinyylilankku ilman korkkia. Sävy pääsääntöisesti sama mitä ovimallissakin. Käyttöluokka 32. Tarjous 37.90 e/m2.

Tuossa oli nuo meidän kaksi parasta vaihtoehtoa väriluokista: tumma ja keskiväri. Tuo tumma oli livenä tosi kaunis tumma tammi. Hintakin suht kohdillaan vinyylikorkiksi. Ja tuon keskivärisen löysin jokin aika sitten netistä ja parin viikon odottelun jälkeen sain vihdoin lankun kotiini vertailuun. Siinä on upea väri ja kuosi ja se sopii täydellisesti ovimalliini. Mutta ongelmaksi nousi minusta se, että sehän syö kokonaan meidän ovimallin sisäänsä. Saareketta ei erota kunnolla lattiasta. Haluaisin sittenkin mieluummin korostaa saarekkeen väriä, enkä kadottaa sitä lattiaan. Ja oli se aika kallis vinyylilankuksi.

Vaalea haave

Mieleni on palannut kokoajan vaaleaan lattiaan. En silti halua punertavaa enkä valkoista lattiaa. Enkä liian eläväistä kuviota. Lisäksi kun kattoon tulee vaaleaa koivua, niin minusta vaalea katto ja lattia tasapainoittaisivat kivasti huonetta. Ja väriä tuodaan sitten saarekkeella, huonekaluilla ja tekstiileillä. Täytyy myös muistaa, että samaa lattiaa on tarkoitus pistää myös eteiseen ja makuuhuoneisiin.

Keittiöliikkeessä oli malleja erilaisista lattioistakin. Kokeilin yhtä vaaleaa laminaattia mallikeittiöön (joka on sama kuin meillä). Ja se näytti minusta tosi hyvältä!


Vaalea laminaatti.

Vaalea laminaatti.


Hullujen Päivien kuvastosta bongasin yhden vinyylikorkkilattian, joka näytti todella kauniilta siinä kuvassa. Näytti olevan Wicandersin vinyylikorkki ja vielä ihan kohtuulliseen hintaan. Tuote vastaa Vinylcomfort -sarjaa ja on käyttöluokkaa 32. Väriä ei saa mistään muualta kuin tuolta "hullareilta", on tehty vain sitä varten. Mutta sitä voi ostaa vain paikan päältä Helsingistä ja sitä on saatavilla vain rajattu määrä. Hankalaksi tehty tämä katsominen, vertailu ja ostaminen.



Mutta niin siinä kävi, että lähdin sateisena keskiviikkoaamuna junalla kohti Helsinkiä ovimalli repussani. Keittiöliikkeessä leikkasivat mulle kivankokoisen palan että mahtuu reppuun mukaan. (Oikeasti tuo palvelu on ihanaa tuolla Puuvajassa! Kiitos Anne F.!)

Hullareiden vinyylikorkki



Vertailua "varjon" puolelta.

Vertailua valon puolelta.
Tuo lattia näytti minusta tosi kauniilta. Sävy oli upea, ei liian punertava vaan ennemminkin beige ja osittain harmaata ja valkoista. Ihanan seesteinen eikä ollut yhtään liian eläväinen (ei oksanpaikkoja). Pinta oli aavistuksen röpöläisempi, mitä olen ajatellut. Ja siitä puuttui mikroviisteet mitä mies on ajatellut. Mutta kyllä toi lattia nyt vaan lähti mun mukaan! Tai no noin 120 m2 tulee joulukuussa kotiinkuljetettuna. Ja ilman toimitusmaksua! Mahtava juttu :)

Voi kääk! Toivottavasti tein oikean päätöksen :)

Ai niin,

Kastellin tekijät tulivat eilen talolle ja nostivat kipsilevyt sisälle. Ilmeisesti tänään alkaa kipsilevyjen asennus vihdoin! Asiat alkavat taas edistyä!

Nyt vielä miljoona muuta päätöstä pitäisi tehdä. Esim. laattavalinnat ja kalustevalinnat.

1 kommentti:

  1. Mielestäni tämä on koko rakennusurakan paras osa, kun saa alkaa suunnittelemaan pintoja. Meillä myös se vaihe kohta alkamassa. Itse olen haaveillut koivu lattialaudasta. Olemme toki muitakin vaihtoehtoja miettineet, mutta uskon että tuohon päädymme. Minun mielestäni teidän valinta näyttää oikein sopivalta! Hienoa myös että toimitus on ilmainen.
    https://www.parkanonlista.fi/tuotteet/

    VastaaPoista